Καλάθι αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Συνέχεια αγορών

Ανοιξιάτικη περιποίηση του κήπου σας

22 Ιανουαρίου 2020

Λουλούδια, χρώματα, μυρωδιές… Η άνοιξη έχει φτάσει και ήδη κατακλύζουν τις βεράντες και τους κήπους μας πολλά όμορφα λουλούδια! Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να περιποιηθούμε
τον κήπο μας και να ανανεώσουμε το μπαλκόνι μας με λουλούδια και φυτά.

Η κηπουρική μάς βοηθάει να αποβάλλουμε το άγχος και να απολαύσουμε στιγμές ηρεμίας και ησυχίας, ενώ παράλληλα με τη σωστή περιποίηση τα φυτά μας θα αναγεννηθούν και θα δώσουν το μέγιστο της ανάπτυξής τους.

Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε τον δικό μας παράδεισο:

Σκάλισμα
Οι βροχές του χειμώνα μπορεί να έχουν χαλάσει την επιφάνεια του εδάφους στον κήπο σας, γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να σκαλίσουμε το χώμα. Με ένα προσεγμένο σκάλισμα στις γλάστρες ή τον κήπο θα μπορέσει το φυτό να αεριστεί και να ποτιστεί πιο σωστά και οι ρίζες του να αναπτυχθούν καλύτερα.

Καθαρισμός
Τα φύλλα από τα δέντρα και τους θάμνους έχουν πέσει, οπότε θα πρέπει να καθαρίσουμε τον κήπο, τις γλάστρες και τα φυτά μας από τα ξερά φύλλα ή τα σπασμένα κλαδιά. Επιπλέον, μπορούμε να καθαρίσουμε τον κήπο, τα παρτέρια και τις γλάστρες από τα άγρια χόρτα και τα ζιζάνια.

Κλάδεμα
Επίσης, καλό είναι να ψαλιδίσουμε τους θάμνους για να διατηρήσουν το σχήμα που τους έχουμε δώσει από τον προηγούμενο μήνα.