Φίκος Λυράτα

Ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, ο φίκος λυράτα κλέβει πάντα τα βλέμματα χάρη στα καταπράσινα φλεβώδη φύλλα του.

Μοιράσου το

Χρειάζεται αρκετό φως, χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του γιατί αυτό θα του προκαλέσει κάψιμο στο φύλλωμα του. Επειδή είναι τροπικό φυτό χρειάζεται αρκετή υγρασία. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι χαμηλός σε επίπεδα υγρασίας καλό θα ήταν να ψεκάζουμε σχεδόν καθημερινά το φύλλωμα του, ώστε να καταφέρουμε να μιμηθούμε την "τροπική ατμόσφαιρα". Εναλλακτική πρόταση για τους χειμερινούς μήνες είναι να τοποθετείτε ένα μπαλάκι με νερό κάτω από καλοριφέρ ώστε να δημιουργείτε αυτή η υγρασία που αγαπάει ο φίκος. Καλό είναι να ποτίζεται μόνο όταν έχει απορροφήσει το νερό από το προηγούμενο πότισμα και έχει στεγνώσει το και αποστραγγιστεί το χώμα του.  

Περιγραφή

Χρειάζεται αρκετό φως, χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του γιατί αυτό θα του προκαλέσει κάψιμο στο φύλλωμα του.

Επειδή είναι τροπικό φυτό χρειάζεται αρκετή υγρασία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι χαμηλός σε επίπεδα υγρασίας καλό θα ήταν να ψεκάζουμε σχεδόν καθημερινά το φύλλωμα του, ώστε να καταφέρουμε να μιμηθούμε την “τροπική ατμόσφαιρα”.

Εναλλακτική πρόταση για τους χειμερινούς μήνες είναι να τοποθετείτε ένα μπαλάκι με νερό κάτω από καλοριφέρ ώστε να δημιουργείτε αυτή η υγρασία που αγαπάει ο φίκος.
Καλό είναι να ποτίζεται μόνο όταν έχει απορροφήσει το νερό από το προηγούμενο πότισμα και έχει στεγνώσει το και αποστραγγιστεί το χώμα του.

 

Δωρεάν μεταφορικάΓια παραγγελίες άνω των 30€

Σχετικά με την παραγγελία σαςΕπικοινωνήστε με το 28210 70700

Ασφάλεια πληρωμώνVisa / Mastercard / PayPal