Νεραντζιά – Citrus aurantim

Η ντόπια νεραντζιά χρησιμοποιείται συχνά ως υποκείμενο στα εσπεριδοειδή δέντρα. Αυτό γίνεται επειδή όταν ένα δέντρο είναι εμβολιασμένο σε νεραντζιά είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικό σε διάφορες αρρώστιες,  καθώς επίσης προσδίδει στο δέντρο μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον παγετό. Η νεραντζιά αν δε χρησιμοποιηθεί ως υποκείμενο αλλά καλλιεργηθεί ως δέντρο θα διαπιστώσουμε ότι ο καρπός της μοιάζει πολύ στο πορτοκάλι. Η γεύση του όμως είναι ιδιαίτερα πικρή και γι' αυτό συνήθως δεν καταναλώνεται ωμό. Πολύ συχνά όμως το χρησιμοποιούν για γλυκό του κουταλιού. Περίοδος ωρίμανσης από Νοέμβριο έως Απρίλιο.

Μοιράσου το

Δωρεάν μεταφορικάΓια παραγγελίες άνω των 30€

Σχετικά με την παραγγελία σαςΕπικοινωνήστε με το 28210 70700

Ασφάλεια πληρωμώνVisa / Mastercard / PayPal